Yondaime | 13:28:00

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken Animeler!



Başlıkta da olduğu gibi sizlere ölmeden önce izlenmesi gereken animeleri bana göre ve birazda popüleritesine göre açıklamaya ve izlemeniz yönünde teşvikte bulunacağım :)

Listenizdeki sıralama şöyle;
1 - Naruto (Shippuuden serisiyle beraber)
2 - One Priece
3 - Bleach
4 - Fairy Tail
5 - Death Note
6 - Elfen Lied (18 yaş altı kesinlikle izlemesin!)
7 - Full Metal Alchemist
8 - Hunter x Hunter
9 - High School DxD
10 - D.Gray Man

Naruto ve Naruto Shippuuden


Gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki Türkiye'de en fazla izlenen ve takip edilen anime ve mangadır. Zaten çoğu anime sitesine bakarsanızda bunu görebilirsiniz hemen naruto serisini dayatırlar :) Lakin bir zamanlar MTV'de rast gelip seyretmiştim ve bayağı beğenmiş webde de takip etmiştim. Şimdi ne kadar beğenmesemde hala takipteyim :) Konusuna gelince;
Uzumaki Naruto isimli karakterin başından geçen olayları anlatmaktadır. Kendisinin Hokage(Köyünün en güçlü ninjası) olmak istemisini anlatan olaylar ve maceralarla doludur. Gerçi son mangada bunu unutmuş ama neyse :D

** Eğer takip eden varsa ona tavsiyem fairy tail serisini takip etmesidir, çabuk alışacaktır.

One Piece


İkincisi olarak dediğim gibi Türkiye'de en çok izlenen ve takip edilen 2 animeden diğeri olan One Piece'dir. One Piece konu olarak akıllara hiç gelmeyecek şeyleri barındıran bir animedir. Türü macera, aksiyon, komedi, dram, gerilim olarak hepsini söyleyebiliriz çünkü hepsini içerisinde barındıran bir anime. Bir çocuğun ona verilen bir Hasır Şapka ile Korsanlar Kralı olmak istemesini ve kendisine tayfa kurup, şuanda dünyanın yarısını dolaşmış olan Monkey D. Luffy ve onun arkadaşlarının bir o kadar eğlenceli ve bir o kadar da mükemmel savaşlarını anlatan çok güzel bir animedir. Hasır Şapka Korsanları olarak anılmakta ve şuan için tayfa üye sayısı 9 kişidir. Başlarından çok önemli bir çok olay geçmiş ve asla pes etmemişlerdir. Başlangıçta herkes kendi amacı için tayfa üyesi olmuş ama Luffy'nin Yeni Dünya'ya gitmeden önce yaşadığı bir üzücü olaydan sonra tüm tayfa Luffy'i Korsanlar Kralı yapmak için uğraşmakta diyebiliriz. Bu anime hakkında yazılabilecek çok fazla şey var aslında ama bunu izleyerek yaşamalısınız.

One Piece bir aralar Türkiye'de Star TV'de yayına girmiş ve 5-6 bölüm kadar izletilmişti, belki küçükken hatırlayanlar vardır. One Piece animesi benim ilk göz ağrımdır ve en çok sevdiğim anime'dir. Zaten ilk başta One Piece izleyen kişiler Naruto Shippuuden'i pek sevmez, Naruto'yu ilk izleyip sonra One Piece'e başlayanlar da One Piece'i pek beğenmez. Neden ise şimdiye kadar ki gördüğüm tepkiler hep bu yönde. Ama ben iki animeyide izlemiş birisi olarak ikisinide izlemenizi tavsiye ederim.

One Piece çok uzun bir seri yaklaşık 650. bölüme yaklaştı şuanda ve hiç bitmeyecekmiş hissi veriyor insana. Şuan için mangası da devam etmekte ve biteceği hakkında en ufak bir söylem yoktur. Animenin her hafta güncel bölümleri "Pazar" günleri çıkmaktadır.

One Piece izlemediyseniz eğer, hemen izlemenizi tavsiye ederim. İyi seyirler.

Bleach


Bleach animesi de, Türkiye'de en çok izlenenlerden birisi. Doğru hatırlıyorsam 366. bölüme kadar animesi yapılmıştı ve sonra durdurulmuştu. Bleach animesi konu olarak Kurosaki İchigo adında bir gencin Shiginami (Ölüm Meleği) oluşunu ve onun bir çok kötü kişiler ile dünyayı kurtarmak için savaştığını anlatıyor. Bleach animesinin en bağlayıcı özelliği bence, Kurosaki'nin anime boyunca en kırılacak noktalarda aniden artan gücü ve arkadaşları için dövüşmesi. Anime de her seferinde dövüşürken gücü artıyor ve savaşlar çok daha güzel geçiyor. Korku, savaş, macera, aksiyon ve gizem konulu anime severler için çok güzel bir animedir.

Fairy Tail


Şahsen 10 üzerinden 9.8 verdiğim animedir. Anime biraz Naruto'ya benzemektedir. Çoğu forumda bunu tartışmasınıda görmüştüm. Özellikle Makarov karakterini Naruto'daki Onoki(3.Tsukage) 'ye benzetenler vs. var bu sadece aklımda kalan. Bir bakıma şimdilerde ecchi'ye benzemeye çalışsada Aksiyon ve Maceranın tavan yaptığı bir animedir. İlk seri 175 bölümden oluşmaktadır ve 2.seri yakın bir zamanda çıkmaktadır ve şuanda devam etmektedir.
Konusu; Genç bir büyücü olan Lucy’nin hayali, Fairy Tail loncasına katılmaktır. Seyahati sırasında Natsu adında genç bir adamla karşılaşır. Natsu’ya hayallerini anlatır ve yoluna devam eder. Ancak bir süre sonra Lucy, birtakım adamlar tarafından köle olarak satılması için yakalanır. Fakat Natsu ortaya çıkar ve Lucy’i kurtarır. Natsu çok güçlü bir ateş büyücüsü ve Fairy Tail loncasının bir üyesidir. Natsu, Lucy’e Fairy Tail’e katılmasını teklif eder. Böylece Natsu ve Lucy bir takım olurlar ve loncanın verdiği görevlere beraber katılırlar.

Elfen Lied

2004 yapımı harika bir animedir. Biraz psikopatlık bulunsada duygusal, ecchi, aksiyon ve doğaüstü güçlerin buluştu özel bir animedir. Her yaş grubuna ait olmayan bu seri 18 yaş ve üzerisi için iyidir. Her nekadar küçüklere'de önerdiysem bazılarının hayatla ilişkisi kesilmiştir :D Özellikle aradığım tür olarak bu anime benzerlerini aramaktayım. Bu anime için oyum 10 üzerinde 20.
Konusu; İnsan evriminin bir sonraki basamağı olarak kabul edilen Diclonius'ların en ayırt edici özellikleri başlarındaki iki boynuzdur.
Dicloniusların yüksek derecede telekinetik güçleri olduğundan, insan ırkına zarar vermemeleri için yakalanıp laboratuarlarda saklanıyorlardır.
Bir gün bir kaza olur ve bir diclonius geride bir çok insanı katlederek laboratuardan kaçmayı başarır.
Kaçışını tamamlayacağı sırada başından vurulur ve denize düşer. Kaçmayı başaran dicloniusu iki kuzen kurtarır. Diclonius hafıza kaybı yaşamaktadır ve tek diyebildiği şey Nyuu'dur.

Aslında başlıktaki diğer animeleride anlatmak isterdim ama bana ayrılan karakter sayısı bu kadar, fazlasına blogger izin vermiyor :)

Saygılarımla....
Hasan - Yondaime

Sin comentarios

No hay comentarios. ¡Sé el primero!

Blogger tarafından desteklenmektedir.