Yondaime | 09:22:00

Yeni sürümlerinde phpBB ve MyBB arasındaki farklar! (İlk Bakış)

Merhaba arkadaşlar,

Bugünkü yazımda sizlere MyBB ve phpBB'nin yeni sürümlerinde neler gelmiş, neler göze çarpıyor onu anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle MyBB'de ilk bakışta tam fazla bir değişim görünmesede tema(default tema apart) ve yönlendirilmiş forum iconunu ve yönetim duyurularını göreceğiz ama phpBB'de ise bayağı bir değişim göreceğiz. Bildirimler sekmesi, üye grubuna göre renkli nickler ve nicklerede tık yapıldığında ise üye kontrol panellerini göreceğiz ve ve daha toplu üst menü ve footer(alt memü) göreceğiz. Bunun dışında artık phpBB'de forum indexinde konu ismi yer alacak resimde de görüldüğü gibi;




Konu görüntülemede yine MyBB'de değişim fazla değil; Soft delete ve CSS buton gelmiş fakat soft delete özelliğinin görünüşü hiç hoşuma gitmedi desem yeridir. phpBB yine temayı toplamaya çalışmış buna ek soft delete özelliğini ve css boton özelliğini eklemiş. (Parantez açmak gerekirse solf delete özelliğini en iyi kullanan phpBB olmuş MyBB de silinen fazla belli olmasada kırmızıyla işaretlensede phpBB buna geridönüşüm ikonu ekleyerek benden tam not aldı)




Gelelim yeni konu görünümüne; Her nekadar MyBB güzel bir atak yapmış dese de benim beğenmediğim gelişmiş editoru sunmuş. Editor sceditor'un MyBB versiyonu. Bu editorun bbcode özelliği tam anlamıyla vasat. phpBB ise burada değişikliğe gitmemiş sadece ek dosyayı sürükle bırak özelliğini eklemiş.




Gelelim üye profil sayfalarına yine phpBB'den gelişme beklemeyin özgü profil tarzı yayında bir ekleme yada çıkarma yok şahsen phpBB'den ben çok şey beklesemde bir şey göremedi. Gelelim MyBB'ye; MyBB bir çok ekleme yapmışlar Arkadaş ekle butonu(bu özellikte gelişme var karşı tarafa istek gidiyor ve kişi onaylarsa arkadaş olabiliyorsunuz), kişiyi şikayet butonu, konu sayısı ve konu arama, mesaj sayısı ve mesaj aramasını birbirinden ayırmışlar. (MyBB sayfası başka bir siteden alınmıştır)


Admin panelde değişikliklerden de bahsedersem MyBB'nin admin paneli teması tamamen değişmiş, plugin yönetim sayfasında değişikliğe gidilmiş, aktif ve aktif olmayan eklentiler birbirinden ayrılmış. Bunun dışında güvenlik sorularını eklentisiz yönetebileceksiniz ve iletişim sayfası ayarları sayfası. phpBB ise yine değişime gitmiş core kodlara dokunmadan admin panelinden eklentiyi aktifleştireceksiniz ve oauth özelliği eklenmiş olup facebook google ve bil.ty hesaplarınızla giriş yapabileceksiniz.

Ben kısaca bir göz attım aslında neler eklenmiş bu scriptlere bunu official sitelerden öğrenebilirsiniz. Sadece göze çarpan bazı özellikleri tanıttım.

Bu gelişmeleri görünce ben phpBB'yi tavsiye ederim artık :))

Saygılarımla...
Yondaime - Hasan

Sin comentarios

No hay comentarios. ¡Sé el primero!

Blogger tarafından desteklenmektedir.