Yondaime | 14:19:00

One Piece Manga 801 spoiler

Bu haftayı geçen hafta ile yer değiştirdiğinizde hayatınızın daha rahat olduğunu hissediyorsunuz. Hadi şova başlayalım grin ifade simgesi
Yeni Çağ ve Yeni Dünya isimlerini seviyorum yahu. Kapak resminde bu sefer güllere bakan Farul ve Cavendish var. Ekstra bir gönderme yok, basit bir istek olmuş.
Yine Dressrosa'dayız ve CP0 üyelerinin birbiri ile olan konuşmalarını görüyoruz. Telefonda başka bir üyeye de bilgi veriliyor. Söylediklerine göre Devrimciler o kadar fotoğraf falan çektikten sonra ne kadar kaçakçılık kanıtı varsa hepsini götürmüş. Geriye hiç bir şey kalmamış ki sadece devasa miktarda kanıtın götürüldüğü anlaşılabiliyor. Bu kadar yüksek bir miktar ise ancak bir örgüt tarafından kaldırılabilirmiş. Bu bilgileri aldıktan sonra Dressrosa'da olan iki CP0 ajanından yüksek bir pozisyonda olduğunu düşündüğüm telefondaki ajan o ikisine geri dönmeleri emrini veriyor (Japonca'ya baktım. Kaku gibi konuşuyor telefondaki adam aslında. O da katıldı mı bilinmez ama katıldıysa işler daha da ilginçleşir). Bu noktada Hattori'yi de görüyoruz ki Dressrosa'da olan iki ajan aslında Rob Lucci ve Spandam. Zaman atlaması sonrasında onları görmek güzel. İşin ilginç tarafı eski CP9 ve Spandam birbirlerini öldürme planı yapıyordu. Spandam'ın babası da oğluna destek veriyor gibiydi ancak bi şekilde CP0'ya terfi ettirilmişler ve Rob Lucci eskisinden farklı olarak Spandam'ın üstü. Spandam "Bu Devrimciler de ne sinir bozucu be!" diye söylenirken Lucci "Sen de öylesin." deyip laf atıyor. Her zamanki gibi kişiliksiz Spandam. Hayattan devasa bir sille yemiş oldu. Her şeyin ötesinde CP0'nun hem bilgi toplama hem de güç konusunda en iyi Cipher Pol olması Lucci'nin güçlendiğine de büyük bir işaret. Acaba Luffy ile karşılaşsalar sonuç ne olurdu. Yeni Dünya'nın kalibresinden ötürü Lucci'yi Luffy'nin üstüne koyacağım kişisel olarak. Sonuçta bu adamların çok daha büyüklerle işi var. Gerçek sıralama nedir, bir zaman görürüz.
Viola çılgın gibi dans ederken arka tarafta Oda'nın sözlerini de okuyoruz. Son tarafa kadar onlar çok önemli değil. Krallarına ve barışına tekrar kavuşan Dressrosa, yaralarını sarıyor. Cüceler tam olarak tanınıyor ve kral ile prenses kendilerini tanıtıyor. Herkes sevinçli. İlginç olarak gördüğüm şey ise Leo'nun birilerine bir şeyler inşa ettirmek istemesi. Acaba yeni Hasır Şapka Büyük Filosu için bir şey mi? Neyse.
Dold III hemen en çok merak ettiğim Reverie'den (Krallar Zirvesi) bahsediyor ve Dünya Hükümeti üyesi krallıkların toplanma için hazırlandıklarını belirtiyor. Fujitora şimdi tüm dünyaya Shichibukai sisteminin kötü yanlarını gösterebilir. Planından zaten çok konuştuk. Bakalım tahmin ettiğim "Devrimcilerin resmi olarak tanınması" olayı gerçekleşecek mi?
Rebecca ve Mansher... Kimin umrunda yahu? Yeter.
Kyros'un büstünün yanında Tanrı'nın ve Luffy'nin heykelleri de yapılıyor. Usopp'un tipi çok iyi olmuş grin ifade simgesi Hani kendisinden daha güçlü o yüz tipi. O derece. Hala yapılması gereken evler varken bazıları bu heykellerin yapımına karşı çıkıyor ama gülerek onlar da kabulleniyor heykellerin önemini.
En sonunda ise Dressrosa'ya gelmemizle birlikte bize söylenen "Dressrosa, aşkın ve arzunun ülkesi." sözü "Dressrosa; aşkın, arzunun ve perilerin ülkesi" olarak değişiyor. Güzel bir dokunuş olmuş. Sonunda onlar da eşit olarak kabul ediliyorlar zira.
Diğer sahnede açık sulardaki Donanma gemilerini görüyoruz. Fujitora bu görevin ardından kafasına göre takılmanın planlarını yapıyor. Law ve Luffy'nin kellelerini getirmek zorunda zira. Sengoku ise "Eğer Sakazuki'den özür dilersen seni affedecektir herhalde." diyor ama Fujitora da kendi gururundan bahsediyor. Sengoku "Nasıl bir kafa yapısı yahu bu?" diye serzenişte bulunsa da bu fikri sevdim. Oramiraller action man figürleri gibi hep üsse dönen askerler değil farklılılara sahip olan kişiler olmalı. Bu tip şart farklılıkları her biri için farklı karakter gelişimi demek ve çeşitlilik demek. Çok iyi.
Bir sonraki sahne ise geminin alt tarafını gösteriyor. Doflamingo artık Impel Down için hazırlanmış. Mahkum kıyafeti giydirilmiş, kairoseki ile zincirlenmiş ve her nasıl oluyorsa gözlüğü de var. Aynı tarz. Ciddi misin Oda? Yüzünü göstermemek istemeni anlarım da herhalde her Donanma savaş gemsinde bir Doflamingo gözlüğü olduğuna inanmamızı beklemiyorsun? Başka bir şey yapılabilirdi. Neyse. Dofla ile Tsuru konuşuyor. Dofla'nın "Tsuru-san" demesi ilginçti. Serinin başında da biraz azarlamıştı Dofla'yı ama Dofla'nın kendisi de bir saygı bağı kurmuş gibi. Dofla "Fujitora'dan bahsediyorum! Hahahahaha! O bir aptal Tsuru-san. Bu sizin biricik şansınızdı! Eğer hepiniz bana o veletleri yakalamakta yardım etseydiniz... İşler böyle olmazdı. Onların kontroü bendeydi. Canavarların kontrolü! Benim ellerimi kesmekle çok büyük bir hata yaptınız sizi aptallar! İleride bundan pişmanlık duyacaksınız size garanti ederim." diyor ve cevap geliyor Tsuru'dan "Zavallı saçmalıklarını bırak. Olan şey gerçek. "Şöyle olsaydı", "İşler böyle gitseydi" deme lüksün yok. Açık ve basit. Kaybettin." Burada iki taraf da haklı. Law ve Luffy'yi çoktan haklamıştı Dofla. Donanma'nın sadece kelepçe takması yeterli olacaktı ki adadaki Donanma liderinin bir oramiral olması bile sorun olmazdı. Asıl sorun Isshou gibi ahlaki tarafı çok güçlü ve Shichibukai sistemini bitirmek gibi bir planı olan bir oramiralin denizcilerin başında olmasıydı. Mesela Borsalino basitçe Hasırşapka'yı ve Ölüm Cerrah'ını alıp giderdi. Böylece Yeni Çağ'dan önemli bir kayıp verilmiş olurdu. Tabi bu olmadı.
Tsuru "Sen de bir korsansın ve diğer korsanları anlarsın. Korsanların dünyasında ne olacak?" diye genel bir soru soruyor. Dofla bir soru ile yanıtlıyor "Senin sorunu kendi sorumla yanıtlayayım. Onları besleyen bir el olmayınca, zincirlerini koparan bu dünyanın canavarları ne yapacak? BU DENİZİN BAŞINDA KİM DURUYOR?" Burada Dofla'nın yeraltı dünyasındaki en güçlü oyuncu olmasına bir gönderme var. Adam imparatorlardan tut en keko kişilere bile mal sağlayıcılığı yapınca bir bakıma onları kontrol de ediyordu. Sonuçta para da alsa Doflamingo'nun asıl olayı kontroldü. Yeraltı dünyasının aynı zamanda Hükümet'e de bilgi veren ve belki de korsan yakalattıran bir numarası artık ortada olmayınca ne olur? Elbette bir kargaşa. Doflamingo'nun önemini anlatırken bu yüzden bu kadar çaba sarfediyordum. Anlaşılmamıştı nedense. Adam sadece çok güçlü değil aynı zamanda bağlantıları çok iyi. Onu devirmek Yeni Çağ adına muhteşem bir adım oldu.
Bir sonraki sayfada bir ton silüet var. İmparatorların görünüşleri artık bunlar olur. Yedinci shichibukai gösterilmemiş ve Yeşil Boğa'nın silüeti çok belirsiz. Erkek veya kadın olduğu da belirsiz. Devrimcileri gösterirken Dragon, Sabo, Ivankov ve bu zamana kadar görmediğimiz birisini gösteriyor Oda. Bu yüksek isimlerin arasında gösteriliyorsa hem pozisyonu hem de gücü yüksektir. Bakalım kim o isim? Tam belli olmuyor ama Karasakal saçını daha da gürleştirmiş gibi. Şapkası da güzel. Charlotte'un kafasında bir kuru kafa var gibi şapka gibi gözüken. Saçlar çok gür. Yalnız Kid neden zaman atlaması öncesi görünüşünde resmedilmiş onu anlamadım. Dofla konuşmasına devam ediyor. "Kim yönetiyor bu denizleri? Yonkou mu? Shichibukai'lerden birisi mi? Yoksa o lanet En Kötü Nesil'den birisi mi? Acaba adaletin orduları olan Denizciler mi? İnsanların sesi olan Devrimci Ordusunun da her aklı başında adamı korkutacak "canavarı" var. Ve D. klanı. Onların ne zaman nerede çıkacağını kim bilebilir? Kim kiminle el ele verecek? KİM KİME İHANET EDECEK? (Bu noktada "çıldırıyor" Dofla grin ifade simgesi Zaten karizmatik konuşmalara hasta bir adam ki konuşurken zincirleri falan sallayıp sesini yükseltince Tsuru'nun adamları (kadın askerleri) yardıma geliyor ama Tsuru onları durduruyor grin ifade simgesi ) BUNU O FİLDİŞİ KULELERİNDE OTURAN KUTSAL EJDERLERE SÖYLEYİN! ALTIN TAHTLARINIZDAN FIRLATILIP ATILACAKSINIZ!" Biraz sakinleşen Dofla devam ediyor "Gol D. Roger'ın Grand Line'daki hükümranlığı 25 sene önce sona erdi! Baş düşmanı Beyazsakal o tahta hiç çıkmadı ve o tahta saygı duyarak hükümranlığını sürdürdü." Bu cümleyi açıklamazsam yine yanlış açıklamalar gelir her kafadan. Roger'ın hükümranlığı burada elbette Korsan Kral olmasından geliyor. Çok güçlü olup bir sürü hazine toplamış olmasından yani. Onunla eşit güce sahip olan Beyazsakal pekala bu hazineyi ele geçirip Korsan Kral olabilirdi ama olmadı. Onun amacı farklıydı zira. Yalnız adam o kadar güçlüydü ki bu çağın başında o vardı. İnsanların gıpta ile bakacağı bir hazine toplamadığından "o tahta hiç oturmadı" yani. Dofla devam ediyor "Şimdi ne olacak? Bu denizi dolduran sayısız korsanın gözünde önemli olan sadece bir taht var. Bu ne demek biliyorsunuz değil mi? KORSAN DÜNYASININ BU ZAMANA KADAR GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK HEGEMONYA/TAHT (kontrol) SAVAŞI BAŞLAYACAK!" Hani One Piece için bir savaş olacağı belli de elbette Büyük Savaşın altında tutuyorduk onu. Korsanların büyük bir kısmının birbirine gireceği bir savaştan bahsediyor Dofla. Belki de One Piece Savaşı denilebilir buna ha? grin ifade simgesiYalnız devasa savaşlardan değil de arkadan bıçaklamaların bol olacağı bir savaş gibi. Taht Oyunları derken bundan bahsediyordum grin ifade simgesi
Dofla biraz duraksadıktan sonra devam ediyor. "Hahahahaha... Sanırım yolculuk Impel Down'a. Eğer problem olmazsa her gün okuyacak gazete istiyorum. Can sıkıntısını dindirmek için yeterli olacaktır. Hahahahaha!" Bu sahneyi Hideyuki Tanaka kafamdaki gibi seslendirsin, seslendirme ilahı ilan edeceğim onu ama Toei bu sahnenin de içine edecektir.
Bu konuşmalar olurken bu dört Donanma gemisini gözleyen birini görüyoruz. Sadece gemilerin büyüklüğü değil içerdiği adamlar da o kadar iyi ki, bir ülkeyi bile alabilirsin bu güçle. Oramiral Isshou, Büyük Kurmay Tsuru ve büyük ihtimalle oradaki en güçlü ikinci adam olan Buddha Sengoku var. Hani Yonkou yavrusu falan değilsen bu gücü alamazsın. Gözetleyenlerden biri "Lord Doflamingo'nun konvoyu değil mi bu? Kaptan Jack. Joker'ı kurtarabilmek mümkün değil. İptal ediyor muyuz?" diyor. Bu adam Caesar yakalandığında Den Den Mushiler'den orayı izleyenlerden. "Jack çok kızacak!" diyen adam yani. Onun adamıymış demek ki. İskambil kağıdı temasını unutmayın bu arada. Bu zamanlar için lazım o bilgiler. Jack ise "Hmm.. Ne? Neden iptal edecekmişiz? Seni beyinsiz! Elbette onu geri alacağız Kiminle konuştuğunu zannediyorsun lan sen?" diyor ve sahne bitiyor. Bulunduğu geminin önünde bir fil kafası var da yelkenlerde Kaidou'nun simgesi var. Yani Kaidou'nun adamı Jack. Punk Hazard'da "Jack sinirlenecek" diyen adamı ise büyük ihtimalle Caesar Clown'un SMILE üretecebilecek tek kişi olduğunu biliyordu ve yakalanmasının Kaidou'nun çok istediği meyvelerine engel olacağını da biliyordu. Jack ise Kaidou'yu takip ediyorsa elbette patronu için sinirlenmesi normal. Gücünü bilmesek de o Donanma konvoyuna saldırmak akıllıca değil. Ben paramı Donanma tarafına yatırıyorum. Dofla'yı serbest görmek güzel olur ama bu şekilde kurtulamaz.
Luffy'nin grubuna geçiyoruz sonra. Barto Klübü gemisi olan "Going Luffy Senpai"deler grin ifade simgesi Hahahaha grin ifade simgesi Hani Going Merry'nin bir kopyası gibi. Bu sayede nostalji kartını da kullanıyor Oda. Sevenler çok olacaktır. Luffy'nin vücudu ön tarafta olduğundan Usopp bir şeyler geveliyor da fanboylar pek takmıyor. Tüm Barto Klübü fanboy. Tüm tayfa. Flashback girişi oluyor ve Luffy'nin devasa Vivre kartından koparan Bellamy'yi görüyoruz. Bellamy'nin hiç bir bağı yok Luffy ile ama karttan bir parça alıyor yine de. Sonra yedi temsilci de koparıyor parçalarını. Luffy partiyi hatırlayıp mutlu olurken Law Barto'ya Zou'ya gitmeleri gerektiğini söylüyor. Nami'nin onlarla birlikte olması rotacılık konusunda sorun olmaması demek ama asıl sorun zaten Big Mom'dı. Bakalım yeni olayı beğenecekler mi? grin ifade simgesi Zoro bu sırada gazete okurken yeni kelle ödüllerini görüyor. Luffy sevinçli tabi. Sonra görüyoruz ki Barto tüm Hasırşapkalar için özel olarak bir pano hazırlamış. Kelle ödülleri orada. Halı sererek falan onları götürüyorlar. Law'un ki de var ama onunkini çöpe atmış Barto.Yine de 500 milyon olduğunu anlıyoruz. Law tabi umursamadığından "Çok da bir yerimdeydi" deyip boşveriyor.
Barto imzaları da toplamış yalnız. İlginç imzalar var orada. Bir göz atın bakalım grin ifade simgesi liste şöyle:
1- Monkey D. "Hasırşapka" Luffy: 500 milyon
2- Trafalgar D. Water "Ölüm Cerrahı" Law: 500 milyon
(En Kötü Neslin bilinen en yüksek kelle ödülleri artık bu ikisine ait. Genel olarak da ikinci sıradalar. Üçüncü sırada 470 milyon ile Kid ve birinci sırada ise "Yarım milyarın üstü" olan Don Chinjao var.
3- Roronoa "Korsan Avcısı" Zoro: 320 milyon.
Basil Hawkins ile aynı ödülde şu an. %100'lik bir artış almış oldu Zoro.
4- Nico "One Piece'in En Güzel Kadını" Robin: 130 milyon.
50 milyonluk artış zaten geneldi ki ona da bu vurmuş sanırım.
5- Cutty "Cyborg" Flam: 94 milyon. Hala süpernova olamadı adam grin ifade simgesiAyrıca General Franky'yi koymuşlar resme nedense. Taktik hata bence (Şimdi gelip de süpernova şakasını ciddiye almayın yalnız. Adamlar çoktan Yeni Dünya'da. Süpernova olamazlar yani 100 milyonu geçseler bile)
6- "Tanrı" Usopp: 200 milyon. Adam canavar üçlüyü yıktı yahu grin ifade simgesi Franky buna sinirleniyor tabi. Komik bir dövme anı var. Sonunda Usopp'un adı yazıyor ve resmi de var. Tamamen biliniyor artık.
7- "Karabacak" Sanji: 177 milyon. Hiç görünmeyip de bu kadar artmasının sebebi büyük ihtimalle sadece diri isteniyor olması. Bu bir ilk One Piece'te. İlk defa bir suçlu sadece diri olarak isteniyor. Sanji Dünya Hükümeti için neden bu kadar önemli olabilir? Çok nüfuzlu bir kralın çocuğu veya bir Kutsal Ejder dahi olabilir adam. Ya da Gorosei ile bağlantısı vardır. İlk defa yüzü görünüyor bu arada. Bu önemin nedenini de ileride görürüz artık.
8- "Hırsız" Nami: 66 milyon. Nami yine güzel bir pozuyla sahnede. Herkes şokta tabi.
9- Tony Tony "Pamuk Şeker Seven" Chopper: 100 beli. Adam %100 artış yapmış yahu. Zoro terk grin ifade simgesi
10- "Ruh Kralı" Brook: 83 milyon. O da fix 50 milyon alanlardan. Hiper star olduğundan posterine konser afişi koymuşlar.
Hasırşapkalar toplam olarak 1,570,000,100 beli oldu herhalde yanlış toplamadıysam. Gayet iyi. Yine söylemekten dilimde tüy biten şeylerden biri: Law shichibukai değil artık diye sürekli söylüyordum ki bazıları hala bazı başlıklar yüzünden inanmıyordu buna. Adamın donmuş olan kelle ödülü yeniden aktif olup artırılmış. Umarm sorun çözülmüştür.
Genel olarak böyle. Yorumlarımı zaten yaptım her birinin altına. Olayla şöyle veya böyle ilgisi olan herkes 50 milyon artış almış. Donquixote Doflamingo'ya parti ile dalınca herkes nemalanıyor tabi grin ifade simgesi Barto da elbette 200 milyon oldu şimdi. Görmesek de elde bilgi var. Bundan sonraki sahne ise Sanji ile ilgili ki onunla ilgili de yazı yazdım zaten.
Gambia da geri gelmiş, şu Maynard'ın fena dövdüğü Barto Klubü korsanı. Kuma'nın yüzünü de çocuklardan birinin t-shirt'ünde görünce dedim herhalde bir Termiantor filmi yayınlanacak One Piece evreninde grin ifade simgesi
Hani cidden de geçen hafta olması gereken sayı buydu grin ifade simgesi Heyecanı artıran güzel kurulum sayılarından cidden de. Yine atladığım bir şey varsa diye bakacağım yani güncellemeler için kontrol edersiniz ama onun dışında bu hafta da tamam. - Rayleigh

Sin comentarios

No hay comentarios. ¡Sé el primero!

Blogger tarafından desteklenmektedir.